Zmokła Kura to wyjątkowe miejsce, w którym dzieci poprzez zabawę uczą się gotować pod okiem doświadczonych kucharzy. Nasze zajęcia rozwijają mentalnie i manualnie. Młodzi kucharze w bezpieczny sposób poznają zasady pracy z narzędziami kuchennymi, smaki, aromaty, kolory i kształty. Uczą się zdrowego żywienia, sezonowości w kuchni i stawiają w niej samodzielne kroki. Każde z zajęć to odkrywanie nowych technik kucharskich, indywidualna praca przy swoim stanowisku, na własnych, bezpiecznych przyborach oraz dużo frajdy.
Bazujemy tylko na naturalnych i świeżych składnikach, a same warsztaty to nowa, praktyczna wiedza oparta o zasady zgodne ze zrównoważonym i racjonalnym podejściem do kuchni oraz nowe smaki. Na zajęciach kładziemy nacisk m.in. na świadome wykorzystanie produktu, recykling jedzeniowy i pozujemy jak gotować oszczędzając energię.
Całość zostaje zwieńczona wspólnym jedzeniem przygotowanych przez uczestników potraw.
W 2015 roku wystartowaliśmy z Akademią Kulinarną Zmokłej Kury. Za nami kilkadziesiąt tematów, przeszkolonych kilkuset młodych uczestników. Grup indywidualnych, przedszkolaków, szkół, klubów osiedlowych, uczestników zimowisk/półkolonii i firm, które organizując imprezy chciałyby mieć w swoim programie niepowtarzalne i ciekawe zajęcia dla młodych pasjonatów kulinariów.
Miejsce: Zmokła Kura, Białystok Witosa 15b, lok 9
Zapisy: mailowo (akademia@zmoklakura.pl)
Info: 502 090 507