02/04/2025
18:00
300,00 zł
Wołowina to zdecydowanie jedno z najszlachetniejszych i najpopularniejszych rodzai mięs. A menu opracowane przez Szefa Łukasza Mularczyka, jednego z najlepszych specjalistów od przygotowywania mięs, przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi “czerwonego mięsa”. Na warsztatach opowiemy którą część wołowiny wykorzystać do jakich potraw. Jakie metody obróbki termicznej najlepiej się sprawdzają do poszczególnych elementów. Jak wołowinę kroić, doprawiać, marynować.
Jak zawsze zapraszamy wszystkich pasjonatów gotowania. Każdego, kto chce od podstaw poznać tajniki przygotowania wołowiny i osoby, które chcą mocniej zgłębić temat. Szef Łukasz Mularczyk podzieli się z uczestnikami warsztatów ogromną wiedzą i doświadczeniem w pracy, nie tylko z wołowiną.
Na naszych warsztatach pracujemy w małych 2-4 osobowych zespołach przygotowując, wszystkie elementy menu!
Menu:
Łukasz Mularczyk:
Łukasz Mularczyk pochodzi z Pomorza, pierwsze kroki na kuchni stawiał w wieku 15 lat, samouk, pasjonat cukiernictwa i specjalista od mięs wszelkiego rodzaju. Kucharz z 19 letnim doświadczeniem, pracował w wielu restauracjach nagradzanymi “czapkami” gault & millau. Najwięcej nauczył się u boku Jacka Fedde w Poznaniu, potem szlifował swój fach na Podlasiu jako szef kuchni w Hotelu Lipowy Most. Uwielbia kuchnię klasyczna i tradycyjną w nowoczesnym stylu, wielką uwagę przykłada do jakości produktów tak jak ich obróbki. Laureat 3 miejsca w konkursie Smaki Podlasia.
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).
Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.