fbpx

Wołowina

wolowina

Data

02/04/2025

Godzina:

18:00

Cena biletu

300,00 

Wołowina to zdecydowanie jedno z najszlachetniejszych i najpopularniejszych rodzai mięs. A menu opracowane przez Szefa Łukasza Mularczyka, jednego z najlepszych specjalistów od przygotowywania mięs, przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi “czerwonego mięsa”. Na warsztatach opowiemy którą część wołowiny wykorzystać do jakich potraw. Jakie metody obróbki termicznej najlepiej się sprawdzają do poszczególnych elementów. Jak wołowinę kroić, doprawiać, marynować.

Jak zawsze zapraszamy wszystkich pasjonatów gotowania. Każdego, kto chce od podstaw poznać tajniki przygotowania wołowiny i osoby, które chcą mocniej zgłębić temat. Szef Łukasz Mularczyk podzieli się z uczestnikami warsztatów ogromną wiedzą i doświadczeniem w pracy, nie tylko z wołowiną.


Na naszych warsztatach pracujemy w małych 2-4 osobowych zespołach przygotowując, wszystkie elementy menu!

Menu:

  • Tatar wołowy, z piklowanymi grzybkami shimeji, majonezem pietruszkowym, szalotka i grzankami z razowca.
  • Szaszłyki z poledwicy wołowej w marycie azjatyckiej z sezamem i dipem szczypiorkowym
  • Stek z rostbefu z frytkami z batatow z parmezanem , grilowanymi brokulami i sosem chimichuri.
  •  Mus chałwowy z owocami w syropie z agawy i świeżej limonki

Łukasz Mularczyk:

Łukasz Mularczyk pochodzi z Pomorza, pierwsze kroki na kuchni stawiał w wieku 15 lat, samouk, pasjonat cukiernictwa i specjalista od mięs wszelkiego rodzaju. Kucharz z 19 letnim doświadczeniem, pracował w wielu restauracjach nagradzanymi “czapkami” gault & millau. Najwięcej nauczył się u boku Jacka Fedde w Poznaniu, potem szlifował swój fach na Podlasiu jako szef kuchni w Hotelu Lipowy Most. Uwielbia kuchnię klasyczna i tradycyjną w nowoczesnym stylu, wielką uwagę przykłada do jakości produktów tak jak ich obróbki. Laureat 3 miejsca w konkursie Smaki Podlasia.


Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).

Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.

Rezerwacja miejsca

BRAK miejsc Lista rezerwowa

Prowadzący: Łukasz Mularczyk

Udostępnij wydarzenie
Dodaj do kalendarza