fbpx

W roli głównej: drób

Data

05/10/2021

Godzina:

18:00

Cena biletu

190,00 

Warsztaty z Szefem Piotrem Pyczotem skierowane są do pasjonatów gotowania , kucharzy oraz amatorów dobrego smaku. Podczas spotkania uczestnicy dowiedzą się wszystkiego o drobiu. Omówimy charakterystykę tego popularnego mięsa. Dowiemy się o różnicach , które wpływają na smak mięsa. Podzielimy całego kurczaka na elementy i wykorzystamy każde z nich. Poznamy sposoby marynowania oraz dobór odpowiedniej techniki do każdej części drobiu.

Menu:

  • Pieczone skrzydełka w domowym sosie bbq
  • Kremowa zupa z kury , grzyby, grzanki wiejskie
  • Risotto z pieczonym kurczakiem , groszek , mięta
  • Sernik dyniowy , marynowana dynia , sos pomarańczowy

Piotr Pyczot:

Swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach z gwiazdkami michelin oraz w wielu cenionych restauracjach na krajowej scenie gastronomicznej. Przedstawiciel młodego pokolenia kucharzy , który pierwsze kroki stawiał w Irlandii północnej . Samouk oraz pasjonat gotowania i dobrego smaku , który nieustannie dąży do perfekcji i nigdy nie idzie na skróty. W swoim gotowaniu ceni wykorzystywanie naturalnych produktów oraz ideę Zero Waste czyli wykorzystywaniem wszystkich jadalnych części owoców, warzyw, ryb oraz mięs. W wolnej chwili poświęca się tworzeniu własnych wyrobów wędliniarskich.

Rezerwacja miejsca

Sorry, Event Expired

Prowadzący: Piotr Pyczot

  • Studio Kulinarne Zmokła Kura
  • Witosa 15b lok. 9
  • Białystok
  • Polska
Udostępnij wydarzenie
Dodaj do kalendarza