RAMEN! Zapraszamy na warsztaty kulinarne z jednym z najlepszych prowadzących kuchni azjatyckiej w Polsce. Bartek Snecz Dębski przemierza Polskę wzdłuż i wszerz, zdradzając tajemnice jak uzyskać niezwykle wyrazisty, głęboki smak ramenu w 3 odsłonach.
Na naszych warsztatach pracujemy w małych 2-4 osobowych zespołach przygotowując, wszystkie elementy menu!
Menu:
- Japońska przystawka od Szefa Kuchni
- Historia Ramenu
- Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z palonego czosnku, szczypiorkiem, Nori oraz sezamem
- Shio Ramen z siekanym kurczakiem, kukurydzą, szczypiorkiem, olejem z krewetek i Nori
- Miso Ramen z boczniakiem w Hoisin, cebulą, rzodkiewką, olejem chilli, Nori i czarnym sezamem
Bartosz Snecz Dębski – Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Szef kuchni w łódzkim Kolektywie, współtworzył i tworzył menu w znanych i modnych miejscach w całym kraju (
m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Pawilon i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram i fb Snecz Gotuje.
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).
Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.