Ramen! Warsztaty kulinarne! Zdecydowanie jeden z najlepszych prowadzących kuchni azjatyckiej w Polsce! Bartek Snecz Dębski przemierza Polskę wzdłuż i wszerz, zdradzając tajemnice jak uzyskać niezwykle wyrazisty, głęboki smak ramenu w różnych odsłonach. A na warsztatach przygotujecie i poznacie:
- Historia Ramenu i charakterystyka składników dania
- Okonomiyaki z boczkiem – W dosłownym tłumaczeniu oznacza proste „smaż, co chcesz”, coś pomiędzy japońskim omletem, a pizzą z dodatkiem boczku, kapusty pekińskiej, specjalnego sosu, majonezu, dymki i płatków tuńczyka Katsuobushi
- Tan Tan Ramen z pikantnym, wieprzowym Soboro, podany z jajkiem Ajitsuke, blanszowaną kapustą Pak Choi, kiszonym musztardowcem, olejem Rayu, szczypiorem, orzechami i sezamem
- Shoyu Ramen z Chashu z boczku wieprzowego, podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, Narutomaki, olejem Mayu, z pieczonym czosnkiem, szczypiorem i Nori
Bartosz Snecz Dębski – Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Szef kuchni w łódzkim Kolektywie, współtworzył i tworzył menu w znanych i modnych miejscach w całym kraju (
m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Pawilon i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram i fb Snecz Gotuje.
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).
Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.