fbpx

Nowoczesna kuchnia polska

Data

13/06/2023

Godzina:

18:00

Cena biletu

230,00 

Nowe spojrzenie, Szefa Piotr Pyczota na tradycyjną kuchnię polską. Znane produkty, dania, które zaskoczą nowymi połączeniami smaków i technikami. Jednocześnie, wszystko co przygotujecie na warsztatach z łatwością wykonacie w swoich domach. Menu jest jak zawsze nasycone smakami.

Menu:

  • Blin ziemniaczany z łososiem i chrzanem
  • Tatar wołowy z cebulą i słoniną
  • Pomidorowa z ryżem i pietruszką
  • Kacza pierś z kapustą włoską i grzybami
  • Zupa „nic”

Piotr Pyczot:

Swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach z gwiazdkami michelin oraz w wielu cenionych restauracjach na krajowej scenie gastronomicznej. Przedstawiciel młodego pokolenia kucharzy , który pierwsze kroki stawiał w Irlandii północnej . Pasjonat gotowania i dobrego smaku , który nieustannie dąży do perfekcji i nigdy nie idzie na skróty. W swoim gotowaniu ceni wykorzystywanie naturalnych produktów oraz ideę Zero Waste czyli wykorzystywaniem wszystkich jadalnych części owoców, warzyw, ryb oraz mięs. Obecnie Szef cenionej Restauracji Ralka w Hotelu Nowodwory.


Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).

Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.

Rezerwacja miejsca

Sorry, Event Expired

Prowadzący: Piotr Pyczot

  • Studio Kulinarne Zmokła Kura
  • Witosa 15b lok. 9
  • Białystok
Udostępnij wydarzenie
Dodaj do kalendarza