07/06/2024
18:00
260,00 zł
Wracamy do kuchni z dalekiego Wietnamu. Na spotkanie z Bartoszem Sneczem Dębskim, jak zawsze zapraszamy wszystkich pasjonatów gotowania. Każdego, kto chce od podstaw poznać tajniki przygotowania charakterystycznych dla Wietnamu dań. Oryginalne produkty i metody ich obróbki. Bartosz Dębski podzieli się z uczestnikami warsztatów ogromną wiedzą i doświadczeniem w pracy na kuchni.
Na warsztatach pracujemy indywidualnie oraz w małych grupach przygotowując orientalne dania.
Menu:
1. Phở Bò – Tradycyjna wietnamska zupa na kościach wołowych, podana z makaronem ryżowym, pręgą wołową, kiełkami Mung i świeżymi ziołami
2. Gỏi Cuốn – Wietnamskie Summer Rolls w papierze ryżowym z krewetkami, warzywami, sałatą, podane z delikatnie pikantnym sosem słodko-kwaśnym
3. Bánh Mì – Idealnie połączenie kuchni francuskiej i wietnamskiej, chrupiąca bagietka z Paté, grillowanym kurczakiem, piklowanymi warzywami i świeżymi ziołami
4. Bánh Tiêu – Puste w środku słodkie pączki z sezamem
Bartosz Snecz Dębski – Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych i modnych miejscach w całym kraju ( m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Pawilon i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram i fb Snecz Gotuje.
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).
Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.