fbpx

Kuchnia tajska

Data

14/11/2024

Godzina:

18:10

Cena biletu

270,00 

Nowe menu warsztatów kuchni tajskiej, przygotowane przez Bartka Snecza Dębskiego, to kolejna wyprawa po smakach i aromatach dalekiej Azji. Poznaj najlepszy przepis na pad thai, curry w wersji wege, rozgrzewającą zupę, a wieczór zwieńczy kremowy deser z mango.

Menu:

  • Tom Yum Talay – klarowna wersja zupy Tom Yum z krewetkami i owocami morza
  • Kaeng Phanaeng – curry w wersji wegetariańskiej podane z ryżem jaśminowym
  • Pad Thai Gai – Makaron ryżowy smażony metodą stir-fry z kurczakiem, w sosie na bazie tamaryndowca, z dodatkiem, kiełków fasoli Mung, orzechów, kolendry i chili
  • Khao Niaow Ma Muang (Mango sticky rice) – Kleisty ryż gotowany w mleku kokosowym z dodatkiem mango

Bartosz Snecz Dębski – Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych i modnych miejscach w całym kraju ( m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Pawilon i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram i fb Snecz Gotuje.

Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).


Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.

Rezerwacja miejsca

Zarejestruj się

Rezerwacja miejsca:

Wybierz miejsca
Cena za bilet: 270,00 
Wybrana ilość: Suma:

Prowadzący: Bartosz Snecz Dębski

  • Studio Zmokła Kura
Udostępnij wydarzenie
Dodaj do kalendarza