14/05/2024
18:00
260,00 zł
Klasyki kuchni hiszpańskiej w najlepszym wydaniu. Kuchnia pełna aromatów i owoców morza w postaci autorskiego menu Szefa kuchni Salud tapas!
1. Grillowana kałamarnica/Konfitowane ziemniaki/Pomidory/Aioli/Rum
Podpalana ośmiornica z rumem, podawana z konfitowanymi ziemniakami, aioli i sałatką z marynowanych pomidorów.
2.Paella de Marisco negro
Paella z owocami morza z tuszem kałamarnicy
3.Sopa de ajo con Marisco
Kremowa zupa czosnkowa z wędzoną papryka i owocami morza.
4.Patatas Bravas con chorizo
Madryckie smażone ziemniaki z duszonym w cydrze chorizo i salsą pomidorową.
Arkadiusz Marszałek: Arkadiusz marszałek, szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem od dziecka związane z gotowaniem pierwsze doświadczenia zawodowe na kuchni zdobywał w Austrii w Wiedniu. Jak później też w Polsce pod okiem wielu świetnych szefów kuchni. kocha gotować i dzielić się tą miłością z ludźmi na talerzach. Smaki i wiedzę stara się czerpać z podróży które również uwielbia jest też pasjonatą motocykli. Na swojej kuchni stara się stosować do swojej dewizy jaką jest że “najważniejsze jest świadome czerpanie radości z jedzenia”. Jak sam mówi sercem jest w Hiszpanii i to serce stara się dać na talerzu.