fbpx

Kuchnia hiszpańska

hiszpańska

Data

19/01/2024

Godzina:

18:00

Cena biletu

240,00 

W samym środku zimy, przywołamy hiszpański temperament i pogodę (przynajmniej ducha). A pomoże nam w tym kuchnia pełna aromatów i owoców morza w postaci autorskiego menu Szefa kuchni Salud tapas!

1. Grillowana Ośmiornica/Konfitowane ziemniaki/Pomidory/Aioli/Rum
Podpalana ośmiornica z rumem, podawana z konfitowanymi ziemniakami, aioli i sałatką z marynowanych pomidorów.

2.Paella de Marisco negro
Paella z owocami morza z tuszem kałamarnicy

3.Sopa de ajo con Marisco
Kremowa zupa czosnkowa z wędzoną papryka i owocami morza.

4.Patatas Bravas con chorizo
Madryckie smażone ziemniaki z duszonym w cydrze chorizo i salsą pomidorową.


Arkadiusz Marszałek: Arkadiusz marszałek, szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem od dziecka związane z gotowaniem pierwsze doświadczenia zawodowe na kuchni zdobywał w Austrii w Wiedniu. Jak później też w Polsce pod okiem wielu świetnych szefów kuchni. kocha gotować i dzielić się tą miłością z ludźmi na talerzach. Smaki i wiedzę stara się czerpać z podróży które również uwielbia jest też pasjonatą motocykli. Na swojej kuchni stara się stosować do swojej dewizy jaką jest że “najważniejsze jest świadome czerpanie radości z jedzenia”. Jak sam mówi sercem jest w Hiszpanii i to serce stara się dać na talerzu.

Rezerwacja miejsca

Sorry, Event Expired

Prowadzący: Arkadiusz Marszałek

  • Studio Kulinarne Zmokła Kura
  • Witosa 15b
  • Białystok
  • Polska
Udostępnij wydarzenie
Dodaj do kalendarza