fbpx

Kuchnia włoska

Data

07/02/2025

Godzina:

18:00

Cena biletu

280,00 

Ciao! Szef Andrea Scarantino wraca z nowym rokiem i nowym menu do naszego Studia. Uczestnicy warsztatów odkryją nowe smaki i techniki charakterystyczne dla kuchni włoskiej. Ale warsztaty to nie tylko smak, ale również klimat wspólnego “stołu”.

  • BURRATA NDUJA NOCI E MIELE /  WERSJA WEGE Z AJVAREM PIKANTNY Kremowa burrata z pikantną  kalabryjską  wędliną  ndują , miodem wielokwiatowym i chrupiącymi orzechami włoskimi
  • RICOTTA E VERDURE AL FORNO Pieczona świeża ricotta i zapiekane sezonowe warzywa w sycylijskim sosie salmoriglio
  • CREMA DI PISTACCHIO E TONNO/  WERSJA WEGE BARBABIETOLE Makaron z aksamitnym kremem z pistacji z Bronte i cytrusowym tatarem z tuńczyka (wersja wege z tatarem z buraka)
  • BISCOTTI MANDORLE E LIMONE Ciasteczka migdałowo cytrynowe

Andrea Scarantino – Chef kuchni pochodzący z Sycylii, pracował i szlifował swój fach u najlepszych kucharzy, (także tych z gwiazdkami Michelin) w wielu krajach, m.in: w Anglii, Francji ,Stanach Zjednoczonych czy Tajlandii. Przez wiele lat pracował z Magdą Gessler, dzisiaj pracuje jako konsultant przy tworzeniu menu w restauracjach, współtworzy koncept Amore by Mamma Marietta. Od wielu lat w Polsce, gdzie z ogromną dawką Amore rozpieszcza podniebienia swoich gości.


Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).

Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.

Rezerwacja miejsca

Sorry, Event Expired

Prowadzący: Andrea Scarantino

  • Studio Zmokła Kura
Udostępnij wydarzenie
Dodaj do kalendarza