05/06/2024
18:00
290,00 zł
O warsztaty sushi dostaliśmy ogrom zapytań. W końcu są, a do ich prowadzenia zaprosiliśmy Szefa najlepszej (naszym zdaniem) “susharni” w Białymstoku – DOHO Sushi.
Czekają na Was warsztaty kulinarne pełne wiedzy i praktyki. Od omówienia produktów i półproduktów. Miejsc w których warto się zaopatrywać. Jak pracować z rybami, jak je kroić. Jak przygotować idealny ryż i… wiele wiele innych ciekawostek.
Program:
1. Krótkie wprowadzenie w historię sushi
2. Gotowanie ryżu, zaprawa octowa, krojenie warzyw, pokaz filetowania łososia, przygotowanie owoców morza, przygotowanie tempury.
3. Pokaz robienia sushi i przygotowanie stanowiska
4. Przygotowanie stanowisk przez uczestników i robienie różnych form sushi (nigiri, hoso maki, futo maki, california maki, sashimi roll, tempura)
5. Krojenie i układanie na talerzu
Paweł Kasperski: Szef kuchni z 20 letnim doświadczeniem, prowadzący od ponad 7 lat własną restauracje DOHO SUSHI w Białymstoku. Posiadacz certyfikatu AJSA „ALL JAPAN SUSHI ASSOCIATION” zdobytym w 2015 roku podczas egzaminu sushi proficiency certyficate prowadzonego przez Mistrza Hirotoshi Ogawe. Tym samym dołączył do elitarnego grona certyfikowanych kucharzy sushi na całym świecie.
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).
Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.