fbpx

Kuchnia wege

Data

26/05/2023

Godzina:

18:00

Cena biletu

220,00 

Kuchnia roślinna cieszy się ogromnym powodzeniem. Łączy w sobie pełnię smaków, bogactwo warzyw i przypraw z lekkością podania. Często no nowo interpretuje mięsne klasyki w warzywnym podaniu.

W dniu Mam, ale nie tylko dla nich, Anna Drelichowska Szefowa kuchni Restauracji Kwestia Czasu poprowadzi warsztaty z kuchni wege, na które przygotowała specjalnie menu, które zadowoli nie tylko wegetarian:

Przystawka:

  • “rolmopsy” z bakłażana, boczniak w sezamie
  • pate z wędzonej soczewicy

Danie główne:

  • knedle z zielonym groszkiem
  • kapusta z kminem i syropem klonowym, warzywne demi i chipsy z pietruszki
Deser:
  • manna brulee, owoce sezonowe w porto, żel z  zielonej herbaty

 

Anna Drelichowska Szefowa kuchni Restauracji Kwestia Czasu

Gotowanie traktuje jak misję do poznawania ludzi, ich tradycji i kultur. Szukając wiekowych przepisów opowiada historię naszych przodków. Uważa, że jedzenie powinno łączyć, uczyć szacunku, wrażliwości, a roślinne jedzenie nie jest nową ścieżką, ale powrotem na nią. Jako pierwsza w Białymstoku wprowadziła oddzielną roślinną kartę.

(źródło chefs for change)


Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).

Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.

Rezerwacja miejsca

Sorry, Event Expired

Prowadzący: Anna Drelichowska

  • Studio Kulinarne Zmokła Kura
  • Witosa 15b lok. 9
  • Białystok
Udostępnij wydarzenie
Dodaj do kalendarza