26/05/2023
18:00
220,00 zł
Kuchnia roślinna cieszy się ogromnym powodzeniem. Łączy w sobie pełnię smaków, bogactwo warzyw i przypraw z lekkością podania. Często no nowo interpretuje mięsne klasyki w warzywnym podaniu.
W dniu Mam, ale nie tylko dla nich, Anna Drelichowska Szefowa kuchni Restauracji Kwestia Czasu poprowadzi warsztaty z kuchni wege, na które przygotowała specjalnie menu, które zadowoli nie tylko wegetarian:
Przystawka:
Danie główne:
Anna Drelichowska Szefowa kuchni Restauracji Kwestia Czasu
Gotowanie traktuje jak misję do poznawania ludzi, ich tradycji i kultur. Szukając wiekowych przepisów opowiada historię naszych przodków. Uważa, że jedzenie powinno łączyć, uczyć szacunku, wrażliwości, a roślinne jedzenie nie jest nową ścieżką, ale powrotem na nią. Jako pierwsza w Białymstoku wprowadziła oddzielną roślinną kartę.
(źródło chefs for change)
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).
Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.