09/03/2023
18:00
230,00 zł
Bartosz Snecz Dębski specjalista od kuchni azjatyckiej i street foodu wraca do naszego Studia! Przedstawi autorskie menu prezentujące smaki północnej Tajlandii. Niezwykle aromatyczne pełne przełamań smaków. Wyważonej pikanterii, słodyczy, owocowej kwasowości.
Jak zawsze zapraszamy wszystkich pasjonatów gotowania. Każdego, kto chce od podstaw poznać tajniki kuchni azjatyckiej i osoby, które chcą mocniej zgłębić temat. Bartosz Snecz Dębski podzieli się z uczestnikami warsztatów ogromną wiedzą i doświadczeniem w pracy na kuchni.
Na warsztatach pracujemy indywidualnie oraz w małych grupach przygotowując nowoczesne dania z wołowiny.
Menu:
1. Som Tam Mamumang – Sałatka z mango, fasolką szparagową, pomidorami i specjalnym słodko-kwaśnym dressingiem na bazie suszonych krewetek
2. Khao Soi Gai – zupa na bazie pasty curry z udkami kurczaka, serwowana z ugotowanym oraz usmażonym makaronem jajecznym
3. Pad Kee Mao (Drunken noodles) – Stir-fry z szerokim makaronem ryżowym, wieprzowiną, szpinakiem i tajską bazylią
4. Lody kokosowe z cukrem palmowym i liśćmi pandanu, podane w brioszce z musem z mango
Bartosz Snecz Dębski – Zakochany w Azji szef kuchni z bardzo fajnym podejściem do kulinariów. Tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych i modnych miejscach w całym kraju ( m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Pawilon i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram i fb Snecz Gotuje.
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda).
Wyznajemy zasadę #zero waste, więc jeśli to możliwe, weź na warsztaty opakowania na wynos. Potrawy, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów zabierzesz do domu.