fbpx

TSK: Bartosz Łukaszewicz

Data

29/03/2022

Godzina:

18:00

Cena biletu

200,00 

Zapraszamy na nowy cykl warsztatów kulinarnych. Tajemnice Szefów Kuchni to spotkania podczas, których Kucharze odkryją swoje ulubione dania. Zdradzą swoje sposoby na wydobycie absolutnych głębin smaków. Odkryją techniki, dzięki którym przygotowanie potraw stanie często szybsze, prostsze, a na pewno dużo przyjemniejsze.

Serię warsztatów otworzy Szef Pawilonu Towarzyskiego Bartosz Łukaszewicz z którym uczestnicy warsztatów:

  • Odkryją tajemnicę soczystego kurczaka (solankowanie drobiu, poprawne powolne smażenie).  Kurczaka wydamy z sałatką z kuskusu perłowego i sos tamaryndowym.
  • Poznają sposób na łatwe przygotowanie i pokochanie klasyki francuskiej kuchni, czyli żabich udek.
  • Przygotują fondant czekoladowy, najłatwiejszy i zarazem jeden z najbardziej spektakularnych deserów.

Bartosz Łukaszewicz:

Kucharz młodego pokolenia. Gotowania nauczył się w „Europejskiej klasie sztuk kulinarnych” gdzie poznał wielu znakomitych szefów kuchni.

Tuż po ukończeniu staży podjął decyzję o wyjeździe do Chin. Tam został szefem kuchni pierwszej polskiej restauracji w Chinach, a dokładniej na południu kraju w Foshan pod Kantonem.W poszukiwaniu wyzwań przeniósł się do Pekinu, gdzie został szefem kuchni w restauracji Windy City. Po ponownym powrocie do kraju przeniósł się do Warszawy gdzie rozwijał swój talent w restauracjach takich jak „AleGloria”i „Sowa i Przyjaciele”.

W Luksemburgu wraz z kadrą Polski juniorów zdobył dwa brązowe medale na mistrzostwach świata. Odbył staże w trzygwiazdkowej restauracji „La Vie”w Niemczech oraz w rozsławionej Kopenhaskiej „Nomie” która przez wiele lat była uważana za najlepszą restaurację świata. Po stażu zatrudnił się w „Czarnej owcy” gdzie wspólnie z Grzegorzem Chlebowiczem stworzył nowy koncept kuchni azjatyckiej „Ba”.

Obecnie współpracuje ze Studiem Kulinarnym Zmokła Kura w Białymstoku i Akademią Kulinarną Marcina Budynka oraz pracuje jako szef kuchni w Pawilonie Towarzyskim . Od lat tworzy i szkoli nowe pokolenie kucharzy, na swoim koncie ma dwie główne wygrane swoich podopiecznych w konkursie „Kulinarny Talent Roberta Sowy”.

Rezerwacja miejsca

Sorry, Event Expired

Prowadzący: Bartosz Łukaszewicz

  • Studio Kulinarne Zmokła Kura
  • Witosa 15b lok. 9
  • Białystok
  • Polska
Udostępnij wydarzenie
Dodaj do kalendarza