29/09/2021
18:00
200,00 zł
Wspólne spędzanie czasu w towarzystwie znakomitego jedzenia? Zapraszamy na warsztaty kulinarne z Bartoszem Łukaszewiczem z Szefem kuchni restauracji “Pawilon Towarzyski” w Białymstoku. Na warsztatach odkryjecie tajniki smaku kuchni, którą można łatwo się dzielić, przy której spędzenie czasu gwarantuje niezwykłe, kulinarne doznania.
Menu:
Bartosz Łukaszewicz:
Kucharz młodego pokolenia. Gotowania nauczył się w „Europejskiej klasie sztuk kulinarnych” gdzie poznał wielu znakomitych szefów kuchni.
Tuż po ukończeniu staży podjął decyzję o wyjeździe do Chin. Tam został szefem kuchni pierwszej polskiej restauracji w Chinach, a dokładniej na południu kraju w Foshan pod Kantonem.W poszukiwaniu wyzwań przeniósł się do Pekinu, gdzie został szefem kuchni w restauracji Windy City. Po ponownym powrocie do kraju przeniósł się do Warszawy gdzie rozwijał swój talent w restauracjach takich jak „AleGloria”i „Sowa i Przyjaciele”.
W Luksemburgu wraz z kadrą Polski juniorów zdobył dwa brązowe medale na mistrzostwach świata. Odbył staże w trzygwiazdkowej restauracji „La Vie”w Niemczech oraz w rozsławionej Kopenhaskiej „Nomie” która przez wiele lat była uważana za najlepszą restaurację świata. Po stażu zatrudnił się w „Czarnej owcy” gdzie wspólnie z Grzegorzem Chlebowiczem stworzył nowy koncept kuchni azjatyckiej „Ba”.
Obecnie współpracuje ze Studiem Kulinarnym Zmokła Kura w Białymstoku i Akademią Kulinarną Marcina Budynka oraz pracuje jako szef kuchni w Pawilonie Towarzyskim . Od lat tworzy i szkoli nowe pokolenie kucharzy, na swoim koncie ma dwie główne wygrane swoich podopiecznych w konkursie „Kulinarny Talent Roberta Sowy”.