fbpx

Gęsina na św. Marcina

Data

10/11/2021

Godzina:

18:00

Cena biletu

200,00 

Warsztaty z Szefem Piotrem Pyczotem skierowane są do pasjonatów gotowania oraz amatorów dobrego smaku. Podczas spotkana uczestnicy dowiedzą się wszystkiego o gęsinie. Omówimy charakterystykę tego zapomnianego mięsa. Wytrybujemy całą gęś oraz przygotujemy każdy element w nieoczywistych, kreatywnych a przede wszystkich doskonałych połączeniach smaków.
Menu:
  • Wątróbka z gęsi , marynowane jabłko , migdały , domowa brioche
  • Żur na gęsinie na własnym zakwasie , borowiki , kremowe jajko
  • Pierś z gęsi , sos własny z jarzębiną , zapiekana z selera i ziemniaków , marynowany jarmuż
  • Tarta z musem z białego maku , pomarańcza , sos karmelowy

Piotr Pyczot:

Swoje doświadczenie zdobywał w restauracjach z gwiazdkami michelin oraz w wielu cenionych restauracjach na krajowej scenie gastronomicznej. Przedstawiciel młodego pokolenia kucharzy , który pierwsze kroki stawiał w Irlandii północnej . Samouk oraz pasjonat gotowania i dobrego smaku , który nieustannie dąży do perfekcji i nigdy nie idzie na skróty. W swoim gotowaniu ceni wykorzystywanie naturalnych produktów oraz ideę Zero Waste czyli wykorzystywaniem wszystkich jadalnych części owoców, warzyw, ryb oraz mięs. W wolnej chwili poświęca się tworzeniu własnych wyrobów wędliniarskich.

Rezerwacja miejsca

Sorry, Event Expired

Prowadzący: Piotr Pyczot

  • Studio Kulinarne Zmokła Kura
  • Witosa 15b lok. 9
  • Białystok
  • Polska
Udostępnij wydarzenie
Dodaj do kalendarza