Na warsztacie „Jak gotowaniem zwiększyć odporność, czyli zimowe gotowanie wg 5 przemian” dowiemy się co jeść i jak gotować żeby zima nie była nam straszna i żebyśmy mogli stawić jej czoło w dobrym zdrowiu. Dowiemy się jakie przyprawy wzmacniają odporność a jakie doskonale działają jako pierwsza pomoc kiedy bakterie już nas zaatakują.
Wspólnie ugotujemy rozgrzewające zupy , buliony ( w tym dodającą energii zupę mocy), aromatyczne warzywno – strączkowe gulasze, rozgrzewające i poprawiające humor herbatki ziołowe.
Wszystkie potrawy będą wegańskie.

Prowadząca: Edyta Żuk – Kempa, blogerka od ponad 6 lat prowadząca bloga Eko Quchnia. Wegetarianka, entuzjastka zdrowego odżywiania wg zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, zwolenniczka naturalnych metod leczenia. Biolożka i dietetyczka, ukończyła kurs „Dietetyka profilaktyczna i lecznicza wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej”. Obecnie kontynuuje naukę w Krakowskim Instytucie Medycyny Chińskiej.

Koszt: 120 zł/os

Termin: 18 grudnia, godz. 11.00
Czas trwania: około 3 godz.
Zapisy: akademia@zmoklakura.pl
Info: 502 090 507