Zapraszamy wszystkich entuzjastów PRAWDZIWEGO domowego pieczywa na zajęcia z Eleo Grajper, która od podstaw nauczy wszystkich smakoszy wypieku domowego chleba.

W menu:
chleb żytni, orkiszowy, pszenny, ciabatty ziołowe, chleb tostowy

oraz:
pesto pietruszkowe z migdałami, smalec z fasoli, pasztet z gęsiej wątróbki, masło z czosnkiem i kolendrą, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, nutella z migdałów i daktyli, masło orzechowe

Dodatkowo poznamy różne rodzaje i grubości mielenia mąk oraz ziarna. Przygotujemy zakwas z mąki żytniej w słoikach na wynos oraz poznamy znaczenie kulturowe chleba w Polsce i na świecie.

Prowadząca: Eleo Grajper – kucharka, cukierniczka i pasjonatka smacznego jedzenia. Swoje doświadczenie zdobywała pracując w mniejszych i większych polskich kuchniach gastronomicznych. Lubi długie wędrówki, wyprawy do miasteczek z historią oraz godziny spędzone w muzeach z dziełami sztuki. Dba o swoje zdrowie zbilansowaną dietą, ćwiczeniami pilates oraz odpoczynkiem i spotkaniami z przyjaciółmi.

Termin: 21 października, godz. 15.00
Czas trwania zajęć: około 5 godzin
Koszt: 130 zł/os

Zarezerwuj miejsce