Po raz pierwszy w Białymstoku (na warsztatach), po raz pierwszy w Studio kulinarne Zmokła Kura – Vegenerat biegowy – najlepiej gotujący spośród biegaczy i najlepiej biegający spośród gotujących. Przedstawi swoją wersję Jesieni na talerzu w 5 fantastycznych potrawach:

1. Konfitura z dyni

2. Brownie z czerstwego chleba z bakaliami

3. Sałatka z wędzonym majonezem

4. Chałka z dynią

5. placki ziemniaczane z dynią.

czas trwania: ok. 4h

Vegenerat Biegowy – Całkiem niedawno byłem kimś innym, człowiekiem wyróżniającym się z tłumu, ale tylko za sprawą swojej tuszy, która zdecydowanie stawiała mnie poza szeregiem fit tłumu. Przeszedł czas by to zmienić i zacząć wiązać sznurowadła bez hektolitrów potu i bez zadyszki, podczas wchodzenia na 1 piętro. Postawiłem na bieganie, a wraz z nim zacząłem chłonąć wiedzę, przekazywaną przez Internet i przez ludzi, którzy choć w małym stopniu liznęli tematu biegowego. Na szczęście na początku swojej przygody biegowej trafiłem na obóz biegowy, gdzie spotkałem osoby kompetentne i takie które potrafiły mnie sprowadzić na Ziemię, gdy zaczynałem rozważania, podpierane informacjami wyssanymi z globalnej sieci. To był jeden z lepszych strzałów w mojej przygodzie biegowej. Od tamtego czasu przeszedłem długa drogę, słuchając swego ciała i spędziłem tysiące godzin na odkrywaniu tajemnic biegania i żywienia.

Termin: Sobota, 27 października 2018 o 15:00 – 19:00

Zapisy: bilety.zmoklakura.pl