Jak przygotować Święta bez glutenu, mleka i jajek? Na co zwrócić uwagę? Gdzie robić zakupy? I czym zastąpić wydawałoby się podstawowe produkty?

Na te i inne pytania odpowie Weronika Madejska, utalentowana adeptka sztuki kulinarnej, autorka książek „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń.”, „Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem” oraz bloga Natchniona.pl z wegetariańskimi przepisami, dla osób z celiaklią, nietolerancją glutenu i dla alergików. Żyje według diety, której naucza.
Aktualnie pracuje nad swoją trzecią książką i wyjątkowo zgodziła się poprowadzić u nas świąteczne warsztaty.

Razem z Weroniką przygotujesz:
– puszyste i pachnące pieczywo: chleb na nocnym zaczynie oraz brytyjskie bułeczki hot cross buns
– roślinne pasty: z koperkiem i orzechami oraz z suszoną śliwką
– tartaletki w dwóch odsłonach: ze słonym karmelem oraz budyniem waniliowym i owocami
– pasztet warzywny z soczewicy i z czerwonej fasoli
– świąteczne sałaty