Tym razem spotkamy się z dziećmi, by wspólnie wypiec przepyszne maślane tarty i przygotować owocowe letnie nadzienia. W trakcie zajęć dzieci poznają różnego rodzaju spody i słodkie sezonowe kombinacje.  Jak zawsze będzie masa manualnej zabawy, mnóstwo letnich zapachów i wyjątkowe smaki.

Uczestnik warsztatów skomponuje i wypiecze dwie letnie tarty, które będzie mógł przy szklaneczce lemoniady schrupać na miejscu, bądź zabrać ze sobą, by poczęstować domowników:)

Prowadząca: Magdalena Korolczuk,  założycielka bloga kulinarnego Domowe Wyroby nie psują wątroby.  Od 5 lat prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci. Jest pomysłodawcą Akademii Kulinarnej Zmokłej Kury, z której w świat wyszły setki przeszkolonych młodych kucharzy. Redaktor naczelna pierwszego regionalnego magazynu kulinarnego “Specjalność Zakładu”. Doradza kulinarnie na Kobiecym Białymstoku i portalu dla Polek w Wielkiej Brytanii Polkadot.pl. Jej ulubione składniki: rabarbar, czekolada, masło, świeże drożdże, zioła. Mama dwóch córek.

Termin: 11 czerwca, godz. 11.00

Koszt: 35zł/os

Zapisy: akademia@zmoklakura.pl