diebez BEZ GLUTENU. BEZ WYRZECZEŃ.  Weroniki Madejskiej

Wiele już o niej napisano. Dodamy od siebie, że to książka niezwykła. Z bezglutenowych przepisów Weroniki naprawdę powstają pyszne smakołyki.  Niezbędnik w kuchni alergika lub wege natchnienie dla nieprzejmujących się glutenem.

Serio. Ta książka to mus!

Cena: 37 zł

 

 

warzywo_książkaZnakomita książka. WARZYWO Dominiki Wójciak.

Jak opisała ją autorka bloga Minta Eats: „to książka dla tych, którzy chcą do końca wykorzystać obfitość sezonowych warzyw i szukają nowych pomysłów na ich użycie w swojej kuchni. Na talerzach Dominiki buraki łączą się z jeżynami, a biała kapusta z masłem orzechowym, marchewka trafia do chłodnika z pomarańczą, rabarbar staje się nowym bohaterem klasycznego angielskiego deseru bezowego, a botwinka – curry z bakłażanem.”

111 pomysłów na pyszne dania bez mięsa!

Cena: 57 zł

 

o chlebieO CHLEBIE Elizy Mórawskiej do kupienia w Zmokłej Kurze!              

Książka zawiera 45 przepisów na chleby, bułeczki i inne wypieki. A także porady autorstwa Elizy Mórawskiej (autorki bloga whiteplate). Zdjęcia wykonał Krzysztof Kozanowski, którego kulinarne fotografie znane są czytelnikom magazynu USTA. W książce znajdują się też porady techniczne, jak piec, jak przygotować zakwas, jak uniknąć najczęstszych błędów. Przepisy i porady są przeplatane historiami z życia autorki.

info ze strony whiteplate.com

Liczba stron: 160 | Kuchenny must have.

Cena: 55 zł