Zapraszamy na najzdrowsze warsztaty z przepysznych słodkości. Zmokła Kura Studio Kulinarne łączy siły z FITspecjalistami z FIT CAKE i Fitosfera na jedynych takich warsztatach w mieście!

Wszystkie wypieki przygotujemy bez użycia cukru, produktów odzwierzęcych, tłuszczów trans oraz przeważnie glutenu i laktozy;)
Bierzemy pod lupę wegańskie i bezglutenowe ciasta/ciastka. Będzie lekko, świeżo, zdrowo i owocowo!

W czasie warsztatów wspólnie przygotujemy:
— bezglutenowy , bezlaktozowy, pyszny i delikatny deser tiramisu
— wegański tort czekoladowy
— pyszne i szybkie w przygotowaniu ciastka wegańskie będące odpowiednikiem znanych smaków rodem z reklam telewizji
— wegańskie tartaletki z kremem kokosowym i owocami
— wegańskie, bezglutenowe naleśniki
Podpowiemy również co z czym zamienić (niezdrowe – na zdrowe składniki).

A o tym jaki wpływ na bycie Fit ma zdrowe jedzenie opowie Wam przed zajęciami Maciej Stefanowicz, trener Fitosfera – innowacyjnego studia treningu funkcjonalnego, zajęć fitness, treningu personalnego i squasha.

Prowadząca: Ewelina Choińska – założycielka i twórczyni wszystkich przepisów FIT CAKE. Zawodniczka Fitness, pasjonatka zdrowego stylu życia oraz pieczenia. Z miłości do tych dwóch rzeczy postanowiła połączyć je w jedno i stworzyć miejsce, w którym miłość do słodyczy nie wyklucza się z dbałością o zdrowie i nienaganną sylwetkę. Słodkości Fit Cake są idealne nie tylko dla osób odchudzających się, ale przede wszystkim dla alergików, osób chorych na cukrzycę oraz osób z wszelkiego rodzaju nietolerancjami żywnościowymi. Weganie również znajdą w tym miejscu coś dla siebie. Główna idea, którą kieruje się P. Ewelina brzmi: „Żyję by jeść, a nie… jem aby żyć” – życie jest zbyt krótkie, aby odmawiać sobie przyjemności z jedzenia, dlatego warto wiedzieć co jeść, aby być szczupłym, zdrowym i sprawnym fizycznie szczęśliwym człowiekiem.

Termin: 21 listopada, start godz.: 17.00

Czas trwania zajęć: ok. 3 godz.

Koszt: 150zł/os

Zapisy: www.bilety.zmoklakura.pl