W ramach Tydzień WEGE 2017 Białystok zapraszamy na:
na co? – na DZIKIE WARSZTATY KULINARNE
gdzie? – w Zmokła Kura Studio Kulinarne na ul. Witosa 15b lok. 9.

Przekonaj się jak wiele dzikich roślin, powszechnie występujących mijamy obojętnie… a moglibyśmy zjeść! … a najsmaczniejsze wiosenne nowalijki znajdują się w zaniedbanym kącie ogrodu, nie w markecie.

Przygotujemy piękne i smakowite potrawy, a zwyczajne tarty, gulasze, placki, pesta, sajgonki… zyskają egzotycznie brzmiące dodatki… z pobliskiej łąki, pola czy lasu 😉

Zwyczajny spacer zamienia się w prawdziwą przygodę gdy wyruszamy, żeby zdobyć dzika roślinę. Dzika roślinność jest prawdziwą królową naszych stołów: niezwykłe aromaty, naturalne substancje i minerały, których na próżno szukać w przemysłowo uprawianych warzywach.

Prowadząca:
Hanna Skowrońska – miłośniczka roślinnego gotowania, wyznawczyni kuchni fusion, przygodę z dziką kuchnią zaczęła wyjadając „nieproszonych” gości z grządek swojego ogródka, jednak apetyt na tym się nie skończył 😉

Termin: 17 maj, godz. 18.00 – 21.00

Opłata: 80zł / os.
Obowiązują zapisy na adres: bialystok@viva.org.pl
W tytule proszę wpisać: DZIKIE WARSZTATY KULINARNE
Zapewniamy składniki i niezbędne akcesoria do przygotowania dań 😉

Zapraszamy do udziału w pozostałych wydarzeniach organizowanych podczas Tydzień WEGE 2017 Białystok