Będzie pysznie i bez glutenu. Weronika Madejska jest autorką książki „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata.”
Jest też autorką bloga kulinarnego Natchniona.pl. Zajęcia będą prawdziwą kopalnią wiedzy. Weronika metodą prób i błędów dochodziła do tego, jak odnaleźć się w świecie pełnym glutenu. Odnaleźć się tak by nie było mdło, nijako i niesmacznie. Będzie na słodko i na wytrawnie.

Każdy z uczestników ulepi porcję pierogów i upiecze bułeczki. Oprócz tego w podziałach na grupy przygotujemy słodkości:
– kulki Snickers, kulki Bounty,
– ciasteczka z czekoladą
– roladę biszkoptową ze śmietaną kokosową
– babeczki z owocami
– naleśniki bez jajek

oraz:
– rozgrzewający krupnik jaglany
– sałatkę z pieczonym burakiem i komosą ryżową
– sałatkę ze smażonym tofu, brokułami i pestkami granatu,
– pastę z suszoną śliwką
– pastę z białej fasoli z orzechami
– aksamitny hummus podany na marchewce.

Na zajęciach będzie można nabyć ostatnią książkę Weroniki Madejskiej „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń”

Będzie wyjątkowo!

Prowadząca: Weronika Madejska z bloga kulinarnego Natchniona.pl

Start: 19 listopada, godz. 11.00
Czas trwania zajęć: około 4 godzin
Koszt: 150 zł/os
Zapisy: akademia@zmoklakura.pl
Więcej informacji: 502 090 507